Om meer mensen wereldwijd te voeden richten onze veredelingsprogramma’s zich op voedselkwaliteit, ziekteresistentie en opbrengst. Ook willen wij de voedingswaarde per m2 teelt verhogen en zo een bijdrage leveren aan de verbetering van de wereldwijde voedselvoorziening.
Er zijn nog steeds grote verschillen in kilogramopbrengst per hectare. Wordt in West-Europa gemiddeld 47 ton per hectare geoogst, in Rusland of China is dit nauwelijks 17 respectievelijk 19 ton. Dit grote verschil wordt vooral veroorzaakt door het gemis aan hoogwaardig pootgoed en het ontbreken van productkennis en goede mechanisatie.
De productie wordt ook vaak beperkt door gevoeligheid voor ziekte. Wij kunnen de opbrengst per hectare sterk verhogen door het leveren van kwaliteitspootgoed van rassen met uitstekende eigenschappen in combinatie met het delen van kennis over product en teelt.
Wat we doen:
- Het ontwikkelen van nieuwe, aangepaste rassen
- Research & development t.b.v. innovatie
- Kennisdelen met klanten en telers
- Het bereiken van meer mensen