Wereldwijde uitdagingen
De wereldbevolking zal rond 2050 zijn toegenomen tot 9,7 miljard mensen. Voor al deze mensen zal voldoende voedsel beschikbaar moeten zijn. Landbouwgrond is echter beperkt aanwezig. Daarnaast zorgen ziektes onder voedingsgewassen, beperkte productiekennis en inefficiënte verwerking, voor minder opbrengsten of zelfs voedselverspilling. Zoetwater is in veel delen van de wereld schaars. En klimaatverandering zal vanwege extremere omstandigheden de voedselzekerheid aantasten.
Een andere uitdaging is de verdeling van voedsel: obesitas in de westerse wereld (overvoeding) en ondervoeding in ontwikkelingslanden. Hierbij speelt het gebrek aan voedingsstoffen (nutriënten) in de voeding. Een tekort aan vitamines en bouwstoffen zorgt voor een slechtere gezondheid en vermindert het welzijn van grote groepen mensen.
We zetten in op het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van verantwoord voedsel voor een groeiende wereldbevolking. Met een zeer sterk groeiende wereldbevolking wordt de behoefte aan betaalbaar, verantwoord voedsel steeds groter. De aardappel kan hier wereldwijd een belangrijke rol in spelen. Onze belangrijkste bijdrage daaraan is het ontwikkelen van goed genetisch uitgangsmateriaal.